Documentaire over het werk van FIDA Uganda, een organisatie van vrouwelijke juristen die zich inzetten voor de rechten van Oegandese vrouwen.
Documentaire over het werk van FIDA Uganda, een organisatie van vrouwelijke juristen die zich inzetten voor de rechten van Oegandese vrouwen. Hoewel mannen en vrouwen voor de wet gelijk zijn, leidt de traditie dat vrouwen bezit van mannen zijn, tot steeds grotere conflicten in de Oegandese samenleving. Problemen rond erfrecht, mishandeling en gedwongen huwelijken zijn aan de orde van de dag en leiden soms zelfs tot moord en doodslag. Maarten Schmidt en Thomas Doebele filmden enkele weken in een rechtswinkel waar FIDA-advocaten gratis advies geven aan vrouwen die hun recht willen halen. Daarnaast bezochten ze een afgelegen bergdorp en volgden ze het proces tegen een vrouw die uit wanhoop haar man om het leven bracht.

Titel: I Have a Problem Madam
Jaar: 1995
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (1995)
Thomas Doebele
Beste Korte Documentaire (1995)
Maarten Schmidt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.