Romantische komedie waarin twee volwassen zussen en hun kleurrijke moeder gedwongen worden om over hun eigen schaduw te stappen en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.
Controlfreak Gijsje wil niets liever dan zwanger worden én carrière maken. Haar oudere zus Marjolein heeft drie kinderen en omarmt ineens, nu ze plotseling als journalist ontslag kreeg, het leven als schoolpleinmoeder. Hun eigen, kleurrijke moeder heeft zich met topzware hypotheken op het familiehuis ondertussen enorm in de nesten gewerkt. Het idee het ouderlijk huis te verliezen is voor de zussen onverteerbaar. Samen proberen deze drie totaal verschillende vrouwen te redden wat er te redden valt, om het huis te behouden en hun levens in de juiste richting te sturen.

Titel: Huisvrouwen bestaan niet
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

DramaHumorRomantiek

Gouden Kalf nominaties

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (2018)
Huisvrouwen bestaan niet

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2018)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.