Bespiegeling over de vele gezichten van de zee, en over drie mensen met ieder een eigen reden om zijn leven eraan toe te vertrouwen. Eén van hen is de in de zee verdwenen broer van regisseur Schrijber.
Lex, Rebecca en Miguel hebben ieder hun eigen reden om hun leven toe te vertrouwen aan de zee. Op zoek naar een plek die beter is dan waar ze zich bevinden, vinden ze in of op het water hun toevluchtsoord. Via de persoonlijke verhalen van deze drie mensen verkent de film vraagstukken die daarboven uitstijgen: geweld op cruises, zelfdoding en illegale immigratie. In deze essayistische bespiegeling over de vele gezichten van de zee probeert regisseur Coco Schrijber ook een antwoord te vinden op de vraag waarom haar broer zich heeft overgeleverd aan het water.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: How to Meet a Mermaid
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2017)
Marc Lizier
Beste Montage (2017)
Gys Zevenbergen
Beste Sound Design (2017)
Vincent Sinceretti

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still