Wat moet je doen als je bij een groep wil horen die jouw aanwezigheid niet erkent? In deze kunstzinnige korte film komt een man erachter wat hij moet opgeven om geaccepteerd te worden.
Een man belandt bij een aantal mensen die doen alsof hij er gewoon niet is. Hij probeert uit alle macht deel uit te maken van de groep en leert wat hij daarvoor moet opgeven. De film, vol symboliek en filosofische verwijzingen, onderzoekt de thema's xenofobie en identiteit in menselijk groepsgedrag. Het betreft een samenwerking tussen modeontwerpersduo MARTAN, schrijver/regisseur Willem Gerritsen en componist Raphael Vanoli (met het Asko Schönberg Ensemble), waarin drie kunstvormen samensmelten.

Titel: House of Salt
Jaar: 2019
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020

DramaKunst & CultuurMaatschappijExperimenteel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.