Tijd en ruimte in een vreemde dans. Sterrenwachten en radiotelescopen, onze vensters op de kosmos, trekken voorbij in een poëtisch panorama waarin de tijd een andere snelheid krijgt.
Sterrenhemel en wolkenluchten, landschappen in vreemde kleuren, beweging die zowel versneld als vertraagd is; dat zet in deze experimentele film de toon in een reeks opnamen van op de kosmos gerichte observatoria. Van Møn Dark Sky Park via de Einsteinturm en andere sterrenwachten naar de radiotelescoop in Westerbork. De onwerkelijke kleuren en geheimzinnige soundtrack zijn het resultaat van technieken om diep in het heelal te kijken. In het laatste shot is een aantal samples te horen van Francis Ford Coppola's klassieke paranoïde surveillancefilm The Conversation.

Credits

Productiebedrijf
Zinc Garden
Distributie
LIMA
EYE International

Titel: Hours of Glass
Jaar: 2019
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

Animatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.