Johan Kramer mocht putten uit de schatkamer van de Catalaanse sportfotograaf Horacio Seguí, die Johan Cruijff fotografeerde in de periode waarin hij een van de beroemdste spelers ter wereld werd.
Toen Johan Kramer in 2013 een korte film over FC Barcelona maakte, ontmoette hij de sportfotograaf Horacio Sequí. Deze was in 1970 bevriend geraakt met Johan Cruijff en fotografeerde hem enkele jaren later als geen ander toen Cruijff een van de beroemdste spelers ter wereld werd. Kramer mocht putten uit Sequí's schatkamer vol nooit getoonde beelden en componeerde deze dynamische documentaire. Het werd het verhaal van een bijzondere vriendschap, een ode aan Johan en Horacio, en aan voetbal en fotografie.


Credits

Productiebedrijf
HALAL

Titel: Horacio & Johan
Jaar: 2017
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

SportKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.