Onderdeel van een trilogie (Egg, Milk, Honey) over de Turkse dichter Yusuf in verschillende levensfasen. Regisseur Semih Kaplanoglu (Turkije, 1963) verzorgt op zaterdag 29 september de Cinema Militans Lecture.
Derde deel in trilogie over de Turkse dichter Yusuf in verschillende levensfasen. De zesjarige Yusuf is net begonnen op de lagere school en leert lezen en schrijven. Zijn vader Yakup is imker. Zijn bijenkorven hangen in hoge bomen, diep in het bos. Op een dag verdwijnt hij, op zoek naar speciale bijen in een afgelegen bos. Yusuf wordt op school gepest omdat hij stottert en trekt zich in zichzelf terug. Nu zijn vader verdwenen is wil hij niet meer praten. Zijn moeder Zehra stuurt hem naar zijn grootmoeder voor een gewijde plechtigheid. Daar raakt hij ervan overtuigd dat zijn vader weer zal terugkeren en besluit hij zijn vader te zoeken.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Kaplan Film Production
Heimatfilm GmbH & Co KG

Titel: Honey
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still