Docu­men­taire portret­teert de jonge kunste­naar Cees Krijnen die samen met zijn moeder de wereld rondreist met een perfor­mance over haar al vijf­tien jaar durende echtscheidingsprocedure.
De jonge kunste­naar Cees Krijnen reist samen met zijn moeder de wereld rond met een perfor­mance over haar al vijf­tien jaar durende echtschei­d­ing­spro­ce­dure, de Woman in Divorce Battle Tour, waarmee hij in 1999 de Prix de Rome won. Zijn vader en diens nieuwe vrouw die thuis in een burg­er­man­shuisje daarover klagen, lijken in eerste instantie alleen maar een stel­letje zuur­pruimen. Maar regis­seurs Cohen en Van Haalen weten de sympa­thie gelei­delijk aan steeds eerlijker over beide partijen te verdelen, vooral door vader Krijnen hier wel aan het woord te laten. Die moest tot nu toe over het kunst­pro­ject horen via de tele­visie — ook als het over hemzelf ging. Hij begrijpt weinig van zijn zoon, en vertelt liever over de roem van zijn eigen vader, net als hij zeekapitein, die ooit honderden schip­breukelingen redde.

Credits

Productiebedrijf
VPRO TV
Distributie
VPRO TV

Titel: Hollandse helden
Jaar: 2000
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2001)
Martijn van Haalen
Beste Korte Documentaire (2001)
Paul Cohen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01