Fokke Augustinus, foren­sisch psychi­ater met een burn-out, erft het boerenbedrijf van zijn vader. Het blijkt een front voor een crim­inele organ­isatie en langzaam rolt Fokke in een nood­lot­tige carrière als drugshandelaar.
Je oogst wat je zaait. Fokke Augustinus, foren­sisch psychi­ater met een burn-out, staat op een kruis­punt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Gron­ingse plat­te­land. Daar blijkt de boerderij een dekmantel voor een crim­inele drug­sor­gan­isatie waarvan Fokke noodged­wongen aan het hoofd komt te staan. Zijn kennis van het crim­inele brein, gecom­bi­neerd met een afbrokke­lend ethisch besef, brengt hem in deze acht­delige dramaserie meer succes dan hij aankan.

Titel: Hollands Hoop
Jaar: 2014
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2014

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2014)
Dana Nechushtan

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2014)
Marcel Hensema
Beste Actrice Televisiedrama (2014)
Kim van Kooten

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte