Indringende documentaire dompelt je onder in de wereld van drie jongens met jeugd-tbs. Worstelend met opgelegde regels en gedwongen therapie moeten ze zichzelf in de jeugdgevangenis opnieuw uitvinden.

Deze documentaire volgt drie jongens met jeugd-tbs die gedwongen worden zichzelf opnieuw uit te vinden. De wereld van moeizame therapie, heropvoeding, ordemaatregelen en altijd dreigende uitbarstingen, gezien vanuit het standpunt van de jonge gedetineerden. 's Nachts, alleen in hun cel, krijgen ze zelf een camera mee en is er ruimte voor persoonlijke ontboezemingen. Niet alleen zien we woede, schuldgevoel en wanhoop, maar ook intieme en zelfs po√ętische momenten.


Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
HALAL
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
IKONdocs
Distributie
Some Shorts
Postproductiebedrijf
De Grot

Titel: Hier is het nooit stil
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

MisdaadMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.