Documentaire over het leven op de 'Heuvel van plezier' in Rio de Janeiro. In aanloop naar het WK Voetbal en de Olympische Spelen probeert de Vredespolitie de orde in de beruchte sloppenwijk te herstellen.
Documentaire over een beruchte sloppenwijk op de heuvels van Rio de Janeiro. Jarenlang werd deze zogenoemde 'Heuvel van plezier' geregeerd door drugsdealers. In aanloop naar het WK Voetbal 2014 en de Olympische Spelen 2016 probeert de Vredespolitie de rust en veiligheid te herstellen. Maria Ramos won het vertrouwen van zowel de bewoners als de politie en toont vanuit beide perspectieven het problematische leven in de favela, dat ze gedurende een jaar volgde.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
DOXY
Nofoco Filmes
Omroep
VPRO TV
Distributie
DOXY

Titel: Heuvel van plezier
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarPolitiekInternationaalMaatschappijMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.