Documentaire waarin de regisseur, met de camera aan zijn zijde, op zoek gaat naar de ware toedracht van zijn vaders dood. Die overleed 23 jaar geleden, maar de moeder noch andere familieleden, buren of collega's hebben ooit tegen de drie kinderen met een woord over de ware toedracht gerept.
Een zoon gaat, met de camera aan zijn zijde, op zoek naar de ware toedracht van zijn vaders dood. Die overleed 23 jaar geleden, maar de moeder noch andere familieleden, buren of collega's hebben ooit tegen de drie kinderen met een woord over de ware toedracht gerept. 'Een brommerongeluk', werd hen simpelweg verteld, maar nu blijkt dat de brommer nooit is teruggevonden. De betrokkenen hebben sterke herinneringen aan die dag in 1973. Ze weten nog precies wat ze dachten, deden of zeiden. De doodsoorzaak van Wim van Hoewijk is wel verzwegen, maar allerminst vergeten. Zo wordt de kijker langzaam deelgenoot wat er 23 jaar geleden in het Kralingse Bos is gebeurd en wat het voor de familie heeft betekend. Bij de ontrafeling van het familiegeheim spaart de filmer zijn eigen emoties niet.

Credits

Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
Jura Filmprodukties
Omroep
NCRV TV
Distributie
Lava Filmproducties en distributie

Titel: Het zwijgen - Familiegeheim
Jaar: 2001
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still