Sfeervolle miniatuurdocumentaire over Guus Thurkow en zijn liefde voor het miniatuurboek. Niet groter dan een pakje sigaretten mogen ze zijn.
Sfeervolle miniatuurdocumentaire over Guus Thurkow en zijn liefde voor het miniatuurboek. Niet groter dan een pakje sigaretten mogen ze zijn, de vaak fraai geïllusteerde werkjes die de voormalig uitgever en houder van een antiquariaat verzamelt in zijn al even kunstig verkleinde bibliotheek. Don Quixote - ook boekverzamelaar en een beetje dwaas - heeft hij aangesteld als beschermheer van zijn collectie. Een roman lezen komt er niet van, maar leven met zijn boekjes doet hij des te meer. Het is de vertedering van het kleine en de uitdaging om ook zelf zoiets te maken. Met vouwbeen, naald en draad en een kleine lijmkwast werkt hij aan een exemplaar met het verhaal van Don Quixote en de windmolens. Intussen peinst hij over de toekomst. Gezien zijn leeftijd en gezondheid wordt het tijd om na te denken over een bestemming voor zijn Bibliotheca Thurkowiana. Liefst zou hij in Nederland een opvolger vinden. Het boekje is af. Helaas is het deze keer niet perfect geworden.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
seriousFilm
Distributie
seriousFilm

Titel: Het zijn reuzen
Jaar: 2009
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.