Werkend aan een steeds veranderend zelfportret maakt beeldend kunstenaar Folkert de Jong ons deelgenoot van zijn gedachten over het bestaan. Is vergankelijkheid eerder een kracht dan een tekortkoming?
Folkert de Jong is een kunstenaar die vaak alledaagse materialen verwerkt tot grote beelden met een veelal donkere en dramatische thematiek. Terwijl De Jong werkt aan een steeds veranderend zelfportret maakt deze documentaire ons deelgenoot van zijn gedachten over materie, vergankelijkheid en succes. Door middel van dit zelfonderzoek filosofeert hij over de kracht en de beperkingen van de kunstenaar, en van het leven in het algemeen. Misschien is vergankelijkheid uiteindelijk meer een kracht dan een tekortkoming.


Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
AVROTROS
Postproductiebedrijf
CineMeta digital BV

Titel: Het zelfonderzoek Folkert de Jong
Jaar: 2017
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.