Korte documentaire over de strijd van Indiase vrouwen tegen de bouw van een nieuwe asbestfabriek in Chainpur, een klein dorp in de Indiase provincie Bihar.
Ver buiten de grote stad in het ongerepte dorpje Chainpur in de Indiase provincie Bihar wordt hard gewerkt aan de bouw van een grote asbestfabriek. Terwijl in het westen iedereen zich bewust is van de gevaren van asbest gaan de productie en verwerking in andere werelddelen gewoon door. De vrouwen in Chainpur verzetten zich tegen de fabriek in de wetenschap dat het hun mannen, vaders en zonen zijn die er moeten werken met grote risico’s voor hun gezondheid.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Van der Hoop Filmproducties
Distributie
Van der Hoop Filmproducties

Titel: Het witte goud
Jaar: 2012
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Sociaal maatschappelijkMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.