Ontroerende en verontrustende miniportretten in een documentaire over bouwspeelplaats ’t Landje in Amsterdam-West. Kinderen ontvluchten de dagelijkse problemen.

In Amsterdam-West ligt bouwspeelplaats ’t Landje. Kinderen uit de multiculturele wijk komen daar elke dag om hutten te bouwen, te varen en met de dieren te spelen. Het is een prachtige plek om te spelen. De bittere werkelijkheid is dat de kinderen thuis niets te zoeken hebben. Hun leven op ’t Landje is een afspiegeling van hun leven thuis en ze brengen dus ook hun problemen mee. Sommige kinderen balanceren op de rand van de criminaliteit. Beheerder Piet, al veertig jaar 'burgemeester' en zijn medewerkers, die ongeveer op ’t Landje opgroeiden, doen hun best hen te begeleiden. Een reeks miniportretten van de kinderen van verschillende etnische afkomst, geeft een goed beeld van opgroeien in een kansarme omgeving. Ze vertellen hoe het is op ’t Landje, vertellen argeloos hoe het thuis is, of proberen zelf de zaak van een gestolen ring op te lossen. Tussendoor scharrelen de dieren, waaronder een eigenwijze kip.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
VOF Appel & Honigmann
Omroep
Human TV
Distributie
VOF Appel & Honigmann

Titel: Het wilde westen
Jaar: 2010
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still