Michael Dudok de Wits eerste lange animatie The Red Turtle kreeg in Cannes de Prix Spécial Un Certain Regard. Daar ging een bijzonder maakproces op uitnodiging van de beroemde Japanse Studio Ghibli aan vooraf.
Niet iedereen krijgt een uitnodiging van de beroemde Japanse animatiestudio Ghibli om een film te maken. Wel Michael Dudok de Wit, bekend van zijn met een Oscar bekroonde Father and Daughter. Dit portret volgt hem gedurende deze complexe creatieve onderneming. Hij is een perfectionist die eraan gewend is zijn animatiefilms op eigen kracht te maken. Maar The Red Turtle, zijn eerste lange, in Cannes bekroonde film maakt hij samen met een team van tekenaars. Gaandeweg blijkt waarom het voor hem zo belangrijk is om juist dit verhaal te vertellen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Filmcompagnie Schmidt & Doebele
Omroep
VPRO TV
Postproductiebedrijf
Editpoint Postproduction

Titel: Het verlangen van Michael Dudok de Wit
Jaar: 2016
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.