Op ware gebeurtenissen uit 1929 gebaseerd speelfilmde­buut van Pieter Verhoeff, over een anar­chis­tische outcast die vier veldwachters dood­schiet wanneer zij zijn inwo­nende vriendin, een getrouwde vrouw, komen ophalen.
Voeger en klom­pen­maker IJje Wijk­stra is een anar­chis­tische outcast, die vier veldwachters dood­schiet wanneer zij zijn inwo­nende vriendin, een getrouwde vrouw, komen ophalen. De met twee Gouden Kalv­eren bekroonde speelfilm (Beste Speelfilm en Beste Actrice, Marja Kok) is gebaseerd op gebeurtenissen uit 1929 in het Gron­ingse Groote­gast. De filmtitel staat voor het ster­ren­beeld Schor­pioen van de protagonist.

Titel: Het teken van het beest
Jaar: 1980
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1991

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (1981)
Marja Kok
Beste Lange Speelfilm (1981)
Pieter Verhoeff

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte