Een kijkje achter de schermen bij de oudste dierentuin van Nederland, die al meer dan 175 jaar bezoekers ontvangt. Is dat nog wel van deze tijd, dieren achter tralies in hartje Amsterdam?
De oudste dierentuin van Nederland zit midden in een radicaal vernieuwingsproces. Kun je wilde dieren in de eenentwintigste eeuw nog wel opsluiten in de stad? Of is de hedendaagse dierentuin juist essentieel, nu de echt vrije natuur feitelijk niet meer bestaat? Documentairemaker Willemiek Kluijfhout volgde ruim een jaar lang de verzorgers, de ontwerpers, de directie en vooral ook: de dieren zelf.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Het nieuwe Artis
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.