Televisiedrama over de Mattheüs-Passie, over geweten en over de noodzakelijkheid van liefde, gebaseerd op de gelijknamige roman van Piet Nouwen.
Televisiedrama over de Mattheüs Passion, over geweten en over de noodzakelijkheid van liefde. Edward Schneider wordt gevraagd de Mattheüs Passion te zingen in het Concertgebouw in Amsterdam. Dit is voor hem een grote kans om de eeuwige spotlust rond zijn persoon te wreken. Wat niemand echter ziet, is dat de zanger het met zichzelf nogal moeilijk heeft. Het lukt hem niet de muziek van Bach te doorgronden en geloofwaardig te zingen. Dan is er nog Schneiders prostituee, Miriam. Hoewel zij haar klant ook minacht is zij financieel afhankelijk van hem. Ook Miriam staat op een keerpunt in haar bestaan door de strijd met haar dochter, die weinig waardering weet op te brengen voor haar moeders professie. Het negende uur is gebaseerd op de gelijknamige roman van Piet Nouwen.

Credits

Camera
Set geluid
Montage
Kaos Amsterdam
Productiebedrijf
Added Films International
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Het negende uur
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.