Documentair verslag van de strijd die melkveehouder Van Rijthoven levert om zijn bedrijf te redden. Zijn er naast de fabrikant van ondeugdelijke melkrobots nog geheimzinniger krachten in het spel?
Melkveehouder Johan van Rijthoven is een boer die er alles voor over heeft om een gezond boerenbedrijf over te dragen aan zijn kinderen. Omdat zijn koeien niet genoeg melk geven en zijn bedrijf met de ondergang wordt bedreigd, neemt hij het op tegen de multinational die hem drie ondeugdelijke melkrobots leverde. Het wordt een strijd op vele fronten, zoals deze documentaire laat zien. Niet alleen met zichzelf, met zijn directe omgeving en de robotfabrikant, maar ook met geheimzinnige krachten die wellicht op zijn erf heersen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Het mysterie van de melkrobots
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

Natuur & MilieuMaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.