Documentaire inkijk in de levens van enkele Amerikaanse volgelingen van tv-dominee Harold Camping. Vol angst en hoop wachten zij de Dag des Oordeels op 21 mei 2011 af, zoals door hem voorspeld.

De Amerikaanse tv-dominee Harold Camping voorspelde dat op 21 mei 2011 de Dag des Oordeels zou zijn. Gelovigen zouden worden opgenomen in de hemel. Van dichtbij legden de filmmakers de zekerheid vast van een aantal gelovigen die zeker weten dat zij tot de uitverkorenen behoren. En van familieleden die van dat rotsvaste geloof niets begrijpen. En hun reactie als een dag later de wereld toch nog blijkt te bestaan.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Het kaf en het koren
Jaar: 2012
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.