Kort komisch drama over grootheidswaanzin, de kunst van jezelf voorliegen en onvoorwaardelijke vriendschap. Als een mislukte jongeman terugkeert naar Leeuwarden, zitten zijn oude vrienden vol plannen.
Marcus, die ooit als veelbelovend te boek stond, keert met hangende pootjes terug naar Leeuwarden, waar hij direct wekenlang op de bank van zijn moeder doorbrengt. Maar hij rekent buiten zijn oude schoolvrienden, een stel drieste plannenmakers die hem subiet meeslepen naar hun stamkroeg. Simpelweg omdat ze geloven in Marcus en zijn talent en omdat ze hem nodig hebben om hun doldwaze plannen werkelijkheid te laten worden. Komisch en ontroerend drama over een groep aanklooiers in een stad vol probeersels en ambitieuze projecten.

Titel: Het grandioze falen
Jaar: 2018
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

HumorDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.