Documentaire van Cherry Duyns over een bedevaarttocht van Nederlandse katholieken naar Lourdes. Ze vinden er steun bij diensten, processies en bij een bad in het heilige water.
Documentaire van Cherry Duyns over een bedevaart van Nederlandse katholieken naar Lourdes. Zorgvuldig legt hij vast hoe vele ouderen en zieken de lange reis per trein maken, ondersteund door gebeden via het treinomroepsysteem. Hoe ze deelnemen aan diensten en processies in Lourdes. Hoe ze steun vinden bij een bad in het heilige water. En hoe ze, weliswaar niet genezen, maar gesterkt en voorzien van Lourdeswater, de thuisreis aanvaarden.

Credits

Set geluid
Omroep
VPRO TV

Titel: Het genadeoord
Jaar: 1977
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.