Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Zijn open­har­tige dagboek laat zien hoe het leven in een verzorg­ing­shuis in Amsterdam-Noord eraan toegaat.
Tech­nisch gesproken is Hendrik Groen bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken en chagri­jnig achter de gera­niums wachten op het einde? In twaalf aflev­eringen, aan de hand van ogen­schi­jn­lijk luchtige, open­har­tige dagboekscènes, laat Groen de kijker meeleven met de ups en downs van het leven in een verzorg­ing­shuis. Hij en zijn vrienden proberen, tot onge­noegen van de leiding, het leven op te fleuren door geza­men­lijke uitstapjes te maken met de oud-maar-niet-dood­club’ en zo de dreiging van het onver­mi­jdelijke einde te bezw­eren. Sterk acteer­werk, met een verrassend gecaste André van Duin in een serieuze rol. De bewerking van de gelijk­namige best­seller leverde Martin van Waar­den­berg een Zilv­eren Krul­staart op voor beste scenario tv-serie.

Titel: Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Jaar: 2017
Duur : 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2018

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2018)
Kees Hulst
Beste Televisiedrama (2018)
Tim Oliehoek

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice Televisiedrama (2018)
Olga Zuiderhoek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte