Het oer-Hollandse instituut heeft wereldse groeiambities. Maar hoe lekker vinden de Chinezen de rookworst? Op zoek naar de succesfactoren van de winkelformule, van Amsterdam tot Shanghai.
De oer-Hollandse HEMA heeft internationale ambities en wil het verre oosten veroveren. Maar ook dichter bij huis, in Frankrijk, blijkt de typische winkelformule wat aanpassingen te behoeven. Want rookworst en stroopwafels? Regisseur Yan Ting Yuen geeft een humoristisch kijkje achter de schermen van het 85 jaar oude instituut, terwijl op de achtergrond een financiële wereldcrisis woedt. De reis voert van Amsterdam en Parijs naar Milaan en Shanghai, en één beslissing kan soms grote gevolgen hebben.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
In-Soo Productions

Titel: Het geheim van de HEMA
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Kunst & CultuurInternationaalMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.