Documentaire over het Egyptische Al Nour Wal Amal Orkest, het enige philharmonieorkest ter wereld dat louter uit blinde muzikanten bestaat.
Ongeveer dertig jaar geleden werd in Egypte, op een blindeninstituut voor vrouwen en meisjes in Caïro, het Al Nour Wal Amal Orkest opgericht. Het is het enige filharmonieorkest ter wereld dat louter uit blinde muzikanten bestaat. Het initiatief bleek succesvol en het orkest treedt op in binnen- en buitenland. De muziek is de kracht- en inspiratiebron voor de vrouwen, en tegelijkertijd hun grootste tegenstander. Terwijl het orkest als geheel de concerten tot een goed einde brengt, moet elke individuele muzikante vechten tegen de problemen van haar handicap. Gezamenlijk beleven ze het plezier van het orkest en de muziek, maar ondertussen moeten ze belangrijke keuzen maken in hun carrière. Een centrale rol is in de documentaire weggelegd voor de mannelijke en ziende dirigent, maestro Ahmed Abu el Aid, die de afgelopen twintig jaar de koers van het orkest heeft bepaald.

Credits

Producent
Set geluid
Coproducent
Ryninks Holding BV
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
IKON TV
Distributie
Ryninks Holding BV

Titel: Het blinde orkest
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still