Een dag en een nacht uit het leven van de dakloze, heroïneverslaafde Jos, wiens voornemen om af te kicken bijna onmogelijk wordt gemaakt door de straat, zijn thuis.


Een dag en een nacht uit het leven van de dakloze, heroïneverslaafde Jos. Zijn voornemen om af te kicken wordt haast onmogelijk gemaakt door de straat, zijn thuis. Op weg naar vriendin Leyna, om haar voor de zoveelste maal teleur te stellen, ontmoet hij lotgenoten die met uiteenlopende verslavingen worstelen. Trainspotting in een fotogeniek, maar glamourloos Amsterdam West, met soms vervreemdend camerawerk, en muziek die Jos’ wankele gemoedstoestand onderstreept.

Titel: Heroin
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

RomantiekMaatschappijMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.