Experimenteel filmgedicht over de beleving van een zwarte man. Door middel van film, fotografie, animatie, fotografie en archiefbeeld wordt onderzocht wat blackness betekent, op verschillende niveaus.
Dit experimentele filmgedicht onderzoekt wat het betekent om als zwarte man in deze wereld te staan. Door persoonlijke en nostalgische herinneringen te combineren met beelden die we meermaals op televisie voorbij zagen komen, ontstaat een montage die zowel op introspectief als op politiek niveau werkt. De filmmaker onderzoekt zo zijn eigen culturele identiteit, maar vraagt zich ook af waarom hij überhaupt de behoefte voelt blackness tot onderwerp van het werk te maken.

Titel: Here
Jaar: 2019
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

GeschiedenisMaatschappijKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.