Filmfragmenten en gesprekken daarover dartelen over elkaar heen wanneer cineast Kees Hin terugblikt op zijn omvangrijke oeuvre waarin mensen en de grilligheid van het leven centraal staan.

Terwijl Kees Hin in een loods van filmmuseum EYE zijn meer dan honderd films aan het opruimen is, ondervraagt Barbara den Uyl hem over zijn omvangrijke oeuvre. Alles komt aan bod: van provocerende experimenten tot en met de rol van de oorlog en de behoefte om te spelen met de realiteit. Altijd gaat het bij Hin over mensen en de grilligheid van het leven. Filmfragmenten en de gesprekken daarover dartelen over elkaar heen. Voor Hin is het allemaal een beetje goochelen. Blijf trouw aan je verbeelding, dan kom je volgens hem een heel eind.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Van der Hoop Filmproducties
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
Van der Hoop Filmproducties

Titel: Herberg van het geheugen
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.