Onderzoeksjournalist Geertjan Lassche volgt een team Nederlandse klimmers dat een berg van 8201 meter wil bedwingen. Terwijl de top in zicht komt, lopen de spanningen op.
De Cho Oyu is minder bekend en berucht dan de Mount Everest, maar het bedwingen van deze vijfde hoogste berg ter wereld is beslist niet zonder gevaar. Dat bij twee eerdere expedities twee Nederlandse bergbeklimmers verongelukten, weerhoudt een team in het voorjaar van 2014 er niet van om een nieuwe poging te wagen. Ons beeld bij dergelijke tochten is doorgaans door de klimmers zelf gecreëerd - er gaan zelden ooggetuigen mee. Onderzoeksjournalist Geertjan Lassche besloot na een intensieve training mee te klimmen, op zoek naar de drijfveren van de avonturiers. Moet je meedogenloos zijn om de top te halen?

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Hemelbestormers
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

Actie & AvontuurSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.