Topcrim­i­neel Frans Weeling komt tot het inzicht dat hij slechts een nietig wezen is in relatie tot het universum. Na zijn ruige leven als gang­ster­baas biedt dit besef hem een gevoel van rust en bevrijding.

Als topcrim­i­neel Frans Weeling noodged­wongen onder moet duiken op een winters en deso­laat Texel voor wraak­lustige Nige­ri­aanse concur­renten, komt hij niet zozeer tot inkeer als wel tot inzicht. De tijd die hij met twee hand­langers op het verlaten eiland moet uitzitten maakt de toch al weinig spraakzame Weeling tot een bijna contem­platieve persoon­lijkheid. Zijn eigen nietigheid besef­fend legt de gang­ster­baas als een slang zijn oude huid af. Eenmaal terug in de Amster­damse onder­w­ereld realiseert hij zich dat zijn tijd er defin­i­tief op zit.

Titel: Helium
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

Misdaad

Gouden Kalf winnaar

Beste Camera (2014)
Tibor Dingelstad
Beste Muziek (2014)
Christiaan Verbeek

Gouden Kalf nominaties

Beste Geluid (2014)
Michiel de Boer
Beste Montage (2014)
Axel Skovdal Roelofs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte