Maatschappijkritisch cineast Haneke bespeelt vertrouwde thema's in dit drama over een rijke Franse familie in crisis, met op de achtergrond de vluchtelingencrisis. Met Isabelle Huppert.
Ook in zijn nieuwste film toont tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das weisse Band) zich weer een criticaster van de westerse maatschappij. Anne Laurent (Isabelle Huppert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat zij overneemt van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais waar op de achtergrond de Europese vluchtelingencrisis constant voelbaar is. De generatiekloof en onderlinge spanningen zetten de verkrampte familiebanden op scherp.


Credits

Distributie
Cinéart Nederland

Titel: Happy End
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still