De moeder van de twaalfjarige Nicky is werkloos en doet boodschappen bij de voedselbank. In deze jeugddocumentaire laat Nicky zien dat armoede niet iets is om je voor te schamen.

De twaalfjarige Nicky is arm. Haar moeder is werkloos en doet elke week boodschappen bij de voedselbank. Nicky wordt weleens gepest, want als je arm bent is er weinig geld voor nieuwe kleren of voor een mooi verjaardagskado. Toch is Nicky best gelukkig, zoals deze jeugddocumentaire toont. Ze is creatief, kan genieten van kleine dingen en vindt het fijn om met haar familie veel voor anderen te doen. Nicky besluit om mee te doen aan een protestmars tegen armoede omdat ze wil laten zien dat je je voor armoede niet hoeft te schamen.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
IKON TV
Distributie
IKON TV

Titel: Hagelslag 4-ever!
Jaar: 2014
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

MaatschappijFamiliefilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.