Meer dan honderd jaar na de première van Gustav Mahlers Vijfde Symfonie is er nu de bijpassende clip. Winnaar van de Classical Comeback Contest.

Gustav Mahler (1860-1911) maakte de nodige moderne uitvindingen mee, maar niet de uitvinding van de videoclip. Meer dan een eeuw na dato krijgt zijn Vijfde Symponie een passende clip. Romantische klanken, sensitieve beelden. De ingrediënten zijn simpel maar doeltreffend: een meisje, een bos, een vlinder. Winnaar van de Classical Comeback Contest 2015, een wedstrijd van het Vlaamse festival B-Classic met de missie om klassieke muziek te promoten onder een jonger publiek.

Titel: Gustav Mahler – Adagietto, 4th Movement from Symphony no. 5
Jaar: 2015
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still