Met een zogenaamd green screen als metgezel reist een buitenstaander door een betoverend, doch onrustig Brazilië. De straten van São Paulo zijn het toneel voor politiek, kunst en de liefde, de gringo is toeschouwer.
Met een zogenaamd green screen als metgezel reist een buitenstander door het betoverende, maar onrustige Brazilië. De contrastrijke straten van São Paulo, een miljoenenstad in het enorme Zuid-Amerikaanse land, zijn er op dat moment het toneel voor politiek, kunst en de liefde - en deze gringo schouwt het aan. Het resultaat is een muzikale, kleurrijke mixtape en een documentaireportret van het hedendaagse Brazilië en haar inwoners, bekeken door de ogen van een vreemdeling.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects
Productiebedrijf
Douwe Dijkstra
Distributie
Some Shorts

Titel: Green Screen Gringo
Jaar: 2016
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

HumorMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.