Documentaire-portret van Samir (27), een Marokkaanse wees met een Duitse opvoeding. In de moslimcultuur stuit hij op beperkingen, ondertussen romantiseert hij het Westen… zonder er ooit geweest te zijn.
De Marokkaanse Samir is een weeskind, in het Berbergebergte grootgebracht door een christelijke missionaris uit Duitsland. Samir is nu 27 jaar oud en het is zijn grote droom om eindelijk Duitsland te bezoeken. Tot dusver is het land een onbereikbaar paradijs terwijl hij als christen niet alleen Duits spreekt, maar ook in die taal droomt. De enige uitweg is een visum – maar dat verkrijgen blijkt nog een groot obstakel.

Credits

Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Coproducent
Set geluid

Titel: Grapefruit zum Frühstück
Jaar: 2021
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills