Historisch drama waarin een laatzestiende-eeuwse Nederlandse drukker en graveur van erotische prenten geld inzamelt voor de uitgave van een bijzonder boek over incest, overspel, vrouwelijke listen en necrofilie.
Hendrick Goltzius, de laatzestiende-eeuwse Nederlandse drukker en graveur van erotische prenten benadert de Markgraaf van de Elzas om hem geld te geven voor de uitgave van een bijzonder boek met afbeeldingen van oudtestamentische Bijbelverhalen over incest, overspel, vrouwelijke listen en necrofilie. Goltzius’ theatergroep The Pelican Company moet daarvoor zes avonden amusement bieden, gekoppeld aan de zes laatste seksuele taboes. De hovelingen van de Markgraaf worden opgehitst door de opwindende verhalen en geven zich over aan wellust en religieuze politiek, totdat zij worden gedwongen zich vrij te kopen en Goltzius te steunen in zijn ambitieuze onderneming. Gelaagd, historisch drama in theatrale setting. Goltzius voorziet de gebeurtenissen van commentaar en woorden rijgen zich door het beeld. Wereldpremière.

Titel: Goltzius & the Pelican Company
Jaar: 2012
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.