Een vrije documentaire over glas, gemaakt als gevolg van de opdrachtfilm Over glas gesproken. Haanstra ontving hiervoor als eerste Nederlander een Oscar.
Een vrije film over glas, gemaakt als gevolg van de opdrachtfilm Over glas gesproken voor de NV Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek in Leerdam. Haanstra kon in volle vrijheid zijn fantasie laten gaan in het weergeven van het glasfabricageproces. Als uitgangspunt benaderde hij glas als materiaal op zich. Er is geen tekst, de glasblazers worden begeleid door jazzmuziek. Haanstra ontving voor deze documentaire als eerste Nederlander een Oscar, in de categorie korte documentaire. In Berlijn werd de film bekroond met een Zilveren Beer.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films

Titel: Glas
Jaar: 1958
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still