Openhartig portret van vijf jonge mensen die zich geen man en geen vrouw voelen. Hoe beleven zij de nieuwsgierigheid en het onbegrip? Een onbevangen uitnodiging tot vrijer denken over gender.

'Voel je jezelf man of vrouw?' Een simpele vraag voor een buitenstaander, maar deze vijf jonge mensen die hem regelmatig horen vinden het antwoord ingewikkeld. Ze voelen zich geen man of vrouw, maar iets er tussenin. Kunnen ze niet gewoon trots zijn op wie ze zijn, zonder in een hokje te kruipen? In dit groepsportret vertellen ze openhartig en zonder grote statements hun verhaal. Over zichzelf, en over de nieuwsgierigheid en het onbegrip waar ze tegenaan lopen. Zou het niet bevrijdend zijn als we de vaste kaders rond gender konden doorbreken?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
HALAL
Omroep
BNNVARA
Postproductiebedrijf
Glassworks

Titel: Genderbende
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijGender

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.