Als de 82-jarige Leo, schoonvader van de filmmaker, door alzheimer steeds meer de controle verliest over zijn leven, klampt hij zich vast aan de overzichtelijke wereld van zijn achtertuin.

"Friends are like the sunshine in the garden of life." De 82-jarige Leo leest in augustus nog enthousiast deze spreuk voor die in zijn tuin hangt. In maart vertaalt hij de spreuk nog een laatste maal: "zijn de… zonsschijn, in de ochtend, van de morgen." Hij is de schoonvader van de filmmaker en kampt met alzheimer. Leo brengt zijn tijd nu vooral door in de kleine wereld van zijn achtertuin. Dagelijks inspecteert hij alle blaadjes, terwijl de seizoenen voorbijtrekken. Maar ondanks zijn noeste pogingen, raakt Leo’s tuin steeds meer verwilderd.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
seriousFilm
Distributie
Periscoop Film
Geluidsnabewerking
Anthill Sound Design

Titel: Garden of Life
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills