Alsof we in een science fiction film zijn beland, worden we constant omgeven door nieuws over allerhande rampen. Genieten van de kleine dingen om daaraan te ontsnappen lijkt steeds moeilijker…
De hoofdpersoon in de stop-motion animatie Ganzen in de violette avondlucht wordt overal om hem heen geconfronteerd met gruwelijk nieuws en actualiteiten. Maar wat gebeurt er als hij een stapje terug wil doen om te genieten van kleine dingen, zoals kringen op het water en het gezang van een mereltje? Is er eigenlijk nog wel ontsnapping mogelijk? Geïnspireerd op het gedicht Revolutie van Pieter Boskma.

Titel: Ganzen in de violette avondlucht
Jaar: 2021
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills