Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter de Volkswagen Kever, werd verbannen door de nazi’s. Zijn biograaf en familieleden willen zijn nalatenschap in ere herstellen en letterlijk weer op de weg krijgen.
Ingenieur Josef Ganz verraste Duitsland in 1932 met een revolutionaire kleine auto. Het was zijn droom: een lichte, wendbare en betaalbare wagen. Adolf Hitler deelde zijn droom. Alleen was er voor de Joodse uitvinder geen plek in Hitlers Duitsland. Aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met nabestaanden vertelt de documentaire het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvinding van de Volkswagen Kever, maar die uiteindelijk alles kwijtraakte. Ganz’ familie en bewonderaars brengen zijn verloren erfgoed weer tot leven.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Visual Effects

Titel: Ganz: How I Lost My Beetle
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

GeschiedenisKunst & CultuurPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.