Indrukwekkende documentaire waarin een onervaren kapitein met zijn krakkemikkige boot wordt ingehuurd voor een reddingsmissie aan de Libische kust. Hij en zijn jonge vrijwilligers zijn amper voorbereid op wat ze er aantreffen.
In de haven van Rotterdam treft een groep onervaren idealisten in de zomer van 2017 voorbereidingen voor een tocht naar de Middellandse Zee, waar ze onder de vlag van een NGO bootvluchtelingen zullen oppikken. Na de nodige beslommeringen komt het schip met aan het roer een eigenzinnige kapitein, aan op de plek van bestemming. Nabij de Libische kust worden de eerste vluchtelingenboten gespot, maar piraten ligt er naar verluidt op de loer. Documentaire waarin hoop en idealisme strijd leveren tegen een bikkelharde realiteit.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Holland Harbour Productions
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Gangway to a Future
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.