Animatie over een Nederlandse jongen die in Japan bij een meester in de leer gaat om zijn sashimi-snijtechniek te perfectioneren.
In Japan werkt een oer-Hollandse jongen aan zijn sashimi-snijtechniek. De sensei waarbij hij in de leer is, snijdt zijn vis als een kunstschilder, met een extreem vaste hand, waar de buitenlandse leerling amper de kwast kan vasthouden. De meester laat zijn pupil net zo lang snijden totdat die, verrassend genoeg, de oplossing vindt in zijn eigen cultuur. Korte animatie combineert tal van verschillende, soms schilderachtige 2D en 3D-technieken voor een smakelijk plaatje.

Credits

Producent
Montage
Animatie
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Gaijin Sashimi
Jaar: 2019
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

EtenKunst & CultuurDramaAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.