Strak vormgegeven animatie waarin een man duistere plannen smeedt voor de toekomst en voor zichzelf. Hij kiest de kerk in een dorp aan de kust uit voor een ritueel dat verborgen krachten ontketent.
Een jonge vrouw rijdt in een oude auto naar een dorp. Naast haar zit een man, hij broedt op grootse plannen. De auto stopt voor de kerk. De man stapt uit, gaat naar binnen en veegt met een resoluut gebaar de oude orde opzij. In zijn koffer heeft hij de cassette met magische muziek die voor een wonderbaarlijke verrijzenis zal zorgen. Met grote ogen van verbazing slaat de vrouw het overweldigende schouwspel gade. Gestileerde 3D-animatie schakelt van realistische ouverture naadloos over op geheimzinnige fantasy. Debuut van Wilbert van Veldhuizen.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Wilbrand

Titel: Fundament
Jaar: 2019
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

Natuur & MilieuAnimatieActie & AvontuurDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.