De twaalfjarige Ariana danst door het leven met haar hond Mikey, maar helaas ligt er iets op de loer: twee waardeloze nieren. De tijd dringt en dus besluit ze online een oproep te plaatsen voor een nieuwe nier.
Als Ariana’s nieren nog verder achteruitgaan, moet ze aan de dialyse, waarbij ze een slangetje in haar buik krijgt. Dat lijkt Ariana vreselijk, want dan kan ze niet meer dansen. De tijd begint te dringen, dus besluit Ariana een online filmpje te maken en zelf op zoek te gaan naar een nieuwe nier. Ze gaat vol goede moed aan de slag. Dat valt nog niet mee, want Ariana focust met haar camera veel liever op de leuke kanten van het leven. Hoe maak je een filmpje over iets waar je eigenlijk doodsbang voor bent?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Raamwerk

Titel: Free as a Bird
Jaar: 2021
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills