Verfilming van het tragikomische theaterstuk Fred van theatergroep Carver. Na het overlijden van haar man Fred blijft Mary samen met haar zus Paula alleen achter.
Verfilming van het tragikomische theaterstuk Fred van theatergroep Carver. Na het overlijden van haar man Fred blijft Mary samen met haar zus Paula alleen achter. Mary vindt het tijd om haar eigen weg te gaan, maar Paula, die aan straatvrees lijdt, heeft Mary nodig als schakel naar de buitenwereld. Mary komt niet weg onder de kracht van de bedillerige en zuigende Paula. Daarom neemt ze op een dag Arthur mee, een zonderlinge man die ze vaag kent van haar werk. Arthur kan de kamer van Fred huren en hij zal wellicht in staat zijn om de benauwende situatie wat lucht te geven. Het laat zich raden dat er rondom Arthur een ware paringsdans ontstaat, die uitmondt in bizarre, maar ook pijnlijke situaties. Het theaterstuk Fred ontving in 1997 de Albert van Dalsumprijs van de gemeente Amsterdam voor het beste Nederlandse theaterstuk.

Titel: Fred
Jaar: 2000
Duur : 59 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still