Paul Verho­evens eerste Engels gesproken speelfilm over een middeleeuwse huurling die met een bende tuig wraak neemt op een edelman en diens zoon. De film geeft een rauw en ongero­man­tiseerd beeld van de middeleeuwen.
Toen Paul Verho­even met scenar­ioschri­jver Gerard Soeteman in 1969 aan de ridder­serie Floris werkte, ontstond het idee een speelfilm te maken over een middeleeuwse huurling. Zestien jaar later kwam het plan tot leven in deze Amerikaans-Neder­lands-Spaanse co-productie, Verho­evens eerste Engels gesproken film. De in Spanje opgenomen spek­takelfilm toont Rutger Hauer als een middeleeuwse huurling die met een bende tuig wraak neemt op een edelman en diens zoon en onderweg naar hartelust moordt, verkracht en plun­dert. Geweld­dadige en seksueel-expli­ciete beelden geven een rauw en niet-gero­man­tiseerd beeld van de middeleeuwen. Flesh + Blood werd in 1985 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm en Beste Regie.

Titel: Flesh + Blood
Jaar: 1985
Duur : 2 uur, 5 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1985)
Gijs Versluys
Beste Regie (1985)
Paul Verhoeven

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte