Negen­tiende-eeuwse, hand­matig ingek­leurde, foto’s zijn het uitgangspunt voor een tragisch liefdesver­haal over de fotograaf Felice Beato die anno 1895 naar Japan teru­greist om zijn verloren geliefde te zoeken.
Tragisch liefdesver­haal over de fotograaf en werel­dreiziger Felice Beato die in het jaar 1895 naar Japan teru­greist om zijn voor­ma­lige echtgenote O‑Kiku te zoeken. Onderweg beschrijft hij in een nostal­gische brief aan zijn broer Antonio hoe sterk hij naar zijn verloren liefde O‑Kiku verlangt en hoe onmachtig hij zich voelt in het oude, te snel veran­derde Japan. De reis brengt hem naar Nagasaki en Moji, Onomichi, de berg Fuji, Yoko­hama en Tokio. Plaatsen waar hij ooit met zijn geliefde was en waar hij de mensen nu niet meer begrijpt. Felice…Felice… is geïn­spireerd op hand­matig ingek­leurde negen­tiende-eeuwse foto’s van onder andere Felice Beato, Sjimooka Renjo en Baron von Stil­fried. In de geheel in een studio opgenomen film, verbeelden de foto’s Felice’s reis. Bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Speelfilm in 1998.

Credits

Production Design
Set geluid
Mixage
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
KRO TV

Titel: Felice... Felice...
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1998)
Suzanne van Voorst
Beste Lange Speelfilm (1998)
Pieter van Huijstee
Beste Acteur (1998)
Johan Leysen

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (1998)
Peter Delpeut

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01